Body shaming este un act în care o persoană își exprimă opinii sau comentarii nesolicitate și de obicei negative despre corpul cuiva (mărime, formă, greutate, etc). Dacă vrei să înveți mai multe despre body shaming în adolescență și moduri în care poate fi gestionat acest fenomen, te invităm să asculți episodul de podcast integral, realizat realizat în parteneriat cu Ridmi Magazine, o revistă cu povești necenzurate pe tema educației din România.
News
De ce amânăm? Știința din spatele procrastinării
“Nu amâna pe mâine ce poți face la fel de bine și poimâine” – spunea Mark Twain. Nu era singurul, însă, pentru că se estimează că “procrastinastus”, cuvânt de origine latină care înseamnă “să amân până mâine”, este în uz încă din anii 1500. Dacă vrei să înveți mai multe despre de ce amânăm, cercetarea din spatele acestui fenomen și cum să treci la acțiune, te invităm să asculți episodul integral.
Listen to the episode on:
Ce impact au hormonii asupra sănătății mintale?
Unii dintre hormonii pe care îi aducem în prim plan sunt cunoscuți publicului larg ca având un efect asupra sănătății mintale, cum ar fi serotonina, dar alții, ca testosteronul, sunt mai puțin cunoscuți și sperăm ca prin acest episod să le amintim ascultătorilor că sănătatea mintală a oricui poate fi afectată de schimbările hormonale prin care trece, indiferent de gen sau vârstă.
Listen to the episode on:
Despre sesiune și sănătatea mintală în studenție
Sănătatea mintală a studenților a început să fie recunoscută ca fiind o problemă de sănătate publică la nivel internațional, cu studii din alte țări estimând că între 20 și 40% din studenți ar putea îndeplini criteriile de diagnostic pentru o tulburare de sănătate mintală. Așadar, este timpul să vorbim mai deschis despre acest subiect. Vă invităm să ascultați episodul pentru a afla care sunt experiențele altor studenți din România care trec prin sesiune chiar acum.
Listen to the episode on:
O scurtă istorie a sănătății mintale
Sănătatea mintală a constituit, pentru mult timp, un subiect tabu, oamenii considerând că tulburările din sfera acesteia reprezentau o alegere sau o pedeapsă divină, fiind un motiv de izolare socială. În acest episod de podcast, explorăm progresul viziunilor asupra sănătății mintale, de la teoriile antice la condițiile din aziluri, până la psihanaliză și opțiunile actuale de tratament.
Listen to the episode on:

borderline ● personal story ● therapy
Viața, înainte și după diagnosticul de tulburare de personalitate

MHR creative competition ● personal story ● sleeping disorders
2 am

“Mental Health for Romania” Art Contest – the 3rd edition
We are back with a new edition of our art contest, this year with bigger and better prizes. As always, the categories you can sign up to are poetry/prose/drawings, paintings, collages & illustrations/photography. Good luck and don’t forget to share it with your friends!

anxiety ● self-care ● stress ● trauma
Ghid de comportare emoțională pentru adolescenți: Cum putem face față perioadelor de incertitudine și stres?

personal story ● relationships ● self-care ● stress
Irina (Coffentropy) – social media, mental health
Social media platforms have become ubiquitous in our lives, and whether we realize it or not, we are all exposed to various types of content every time we access such a platform. In today’s episode, Larisa talks to Irina Rusu, known online as “Coffentropy”.
Listen to the episode on: