Noutăți

poveste personalăself-caretulburări de alimentație

Despre body shaming in perioada adolescenței

Body shaming este un act în care o persoană își exprimă opinii sau comentarii nesolicitate și de obicei negative despre corpul cuiva (mărime, formă, greutate, etc). Dacă vrei să înveți mai multe despre body shaming în adolescență și moduri în care poate fi gestionat acest fenomen, te invităm să asculți episodul de podcast integral, realizat realizat în parteneriat cu Ridmi Magazine, o revistă cu povești necenzurate pe tema educației din România.

Ascultă episodul pe:

burnoutdificultăți de învățareself-carestres

De ce amânăm? Știința din spatele procrastinării

„Nu amâna pe mâine ce poți face la fel de bine și poimâine” – spunea Mark Twain. Nu era singurul, însă, pentru că se estimează că „procrastinastus”, cuvânt de origine latină care înseamnă “să amân până mâine”, este în uz încă din anii 1500. Dacă vrei să înveți mai multe despre de ce amânăm, cercetarea din spatele acestui fenomen și cum să treci la acțiune, te invităm să asculți episodul integral.

Ascultă episodul pe:

depresieself-care

Ce impact au hormonii asupra sănătății mintale?

Unii dintre hormonii pe care îi aducem în prim plan sunt cunoscuți publicului larg ca având un efect asupra sănătății mintale, cum ar fi serotonina, dar alții, ca testosteronul, sunt mai puțin cunoscuți și sperăm ca prin acest episod să le amintim ascultătorilor că sănătatea mintală a oricui poate fi afectată de schimbările hormonale prin care trece, indiferent de gen sau vârstă.

Ascultă episodul pe:

anxietateburnoutdepresieself-carestres

Despre sesiune și sănătatea mintală în studenție

Sănătatea mintală a studenților a început să fie recunoscută ca fiind o problemă de sănătate publică la nivel internațional, cu studii din alte țări estimând că între 20 și 40% din studenți ar putea îndeplini criteriile de diagnostic pentru o tulburare de sănătate mintală. Așadar, este timpul să vorbim mai deschis despre acest subiect. Vă invităm să ascultați episodul pentru a afla care sunt experiențele altor studenți din România care trec prin sesiune chiar acum.

Ascultă episodul pe:

medicațieterapie

O scurtă istorie a sănătății mintale

Sănătatea mintală a constituit, pentru mult timp, un subiect tabu, oamenii considerând că tulburările din sfera acesteia reprezentau o alegere sau o pedeapsă divină, fiind un motiv de izolare socială. În acest episod de podcast, explorăm progresul viziunilor asupra sănătății mintale, de la teoriile antice la condițiile din aziluri, până la psihanaliză și opțiunile actuale de tratament.

Ascultă episodul pe:

borderlinepoveste personalăterapie

Viața, înainte și după diagnosticul de tulburare de personalitate

Studiile și sondajele estimează că prevalența tulburării de personalitate borderline (în engleză: Borderline Personality Disorder sau BPD) este de 1.6% la populația totală, iar primele simptome încep să apară la sfârșitul adolescenței sau la începutul vârstei adulte.

concursul de creaţie MHRpoveste personalătulburări de somn

2 am

it’s two in the morning. you’re crying. why are you crying? you’re fine. are you though? your head hurts, your hand itches for your phone, this surely is something serious, you’re dying, there’s rot in your head, in your bones, in your chest. you’re dying. you’re dying and no one believes you and you’ve told ...

Concursul de Creație Mental Health for Romania – ediția a 3-a

Revenim cu o nouă ediție a concursului de creație, anul acesta cu și mai multe premii! Ca și până acum, categoriile din cadrul concursului sunt poezie/proză/desen, pictură, colaje & ilustrații/fotografie. Mult succes și dă de veste mai departe și prietenilor!

anxietateself-carestrestraumă

Ghid de comportare emoțională pentru adolescenți: Cum putem face față perioadelor de incertitudine și stres?

În timp ce scriu aceste prime rânduri, este a 33-a zi de când Rusia a declarat război Ucrainei. Negocierile neutralității se poartă într-o nouă rundă la Istanbul. Prognoza nu pare îmbucurătoare nici pentru cele două țări aflate în conflict, nici pentru restul lumii. Trăim vremuri greu încercate, care au scos la iveală numeroase conflicte latente și care

poveste personalărelațiiself-carestres

Irina (Coffentropy) – social media, mental health

Platformele de social media au devenit omniprezente în viețile noastre, iar, fie că ne dăm seama, fie că nu, cu toții suntem expuși la diverse tipuri de conținut de fiecare dată când accesăm o astfel de platformă. În episodul de astăzi, Larisa stă de vorbă cu Irina Rusu, cunoscută în mediul online sub numele de ”Coffentropy”.

Ascultă episodul pe: