Donează

Orice ajutor financiar este binevenit și ne va sprijini în misiunea noastră de a crește conștientizarea și reduce stigma față de tulburările mintale și de a crește accesul la servicii de sănătate mintală pentru cât mai multe persoane.

Alege metoda prin care dorești să donezi:

Donațiile pot fi făcute momentan doar în lei.

Titular: ASOCIATIA MENTAL HEALTH FOR ROMANIA – SANATATE MINTALA PENTRU ROMANIA

IBAN RON: RO65RNCB0256169252540001

CIF: 41161683

Acest procent reprezintă cota din impozitul pe venit pe care o poți redirecționa gratuit, ca persona fizică, pentru a sprijini unul sau mai multe ONG-uri (organizații non-guvernamentale/non-profit) sau unități de cult.

Urmează pașii de mai jos:

 1. Printează Formularul 230 editat deja de noi cu informațiile organizației;
 2. Completează câmpurile goale și semnează documentul;
 3. Depune formularul, până pe 25 mai 2024, într-unul dintre următoarele moduri:
  • *direct la biroul ANAF de care aparții cu domiciliul (verifică care aici);
  • *prin poștă sau curier, cu confirmare de primire către biroul ANAF de care aparții;
  • online (scanat) către noi;
  • online prin intermediul serviciului ANAF “Spațiul privat virtual”.


*Pentru a depune formularul în format fizic trebuie să-l completezi în două exemplare. Unul dintre ele va fi păstrat de către organul fiscal, iar cel de-al doilea va fi păstrat de către tine.

Codul fiscal oferă companiilor din România posibilitatea de a redirecționa gratuit și deductibil 20% din impozitul pe profit al firmei. Astfel puteți alege ca acest procent din banii care se duc către stat să servească la sponsorizarea unuia sau mai multor ONG-uri. Pe scurt, puteți să oferiți una sau mai multe sponsorizări în limita a 20% fără a scoate vreun ban din buzunar (contul bancar). Restul de 80% din acest impozit se va duce către statul român.

Fiind o asociație relativ nouă în România, Mental Health for Romania nu beneficiază de surse de venit extern sau funding. Toată activitatea noastră se desfășoară pe bază de voluntariat din partea membrilor echipei. Astfel, am aprecia enorm dacă am putea beneficia de acest procent de 20% din partea voastră.

Care sunt pașii pe care îi puteți urma?

 1. Calculează sau estimează cât ar însemna 20% din impozitul pe venit/profit.
 2. Pentru a ne oferi această sumă este nevoie de un contract de sponsorizare. Noi am realizat un model care conține deja toate datele noastre pentru a vă salva din timp. Îl puteți accesa dând click aici. Pentru întrebări și/sau modificări ne puteți contacta oricând la adresa contact@mentalhealthforromania.org. Dacă doriți ca noi să semnăm un contract realizat de dumneavoastră, ni-l puteți trimite la aceeași adresă de email.
 3. Contractul semnat și (opțional) ștampilat va fi mai apoi trimis către noi pe mail (vezi adresa mai sus) sau fizic la adresa autorităților fiscale de care aparțineți. Noi am prefera să îl avem digital deoarece putem răspunde și rezolva rapid.
 4. După ce am finalizat contractul, puteți să ne transferați suma aferentă în contul de mai jos:
  • Titular: ASOCIATIA MENTAL HEALTH FOR ROMANIA – SANATATE MINTALA PENTRU ROMANIA
  • IBAN RON: RO65RNCB0256169252540001
   • Conform legii, această sumă trebuie depusă înainte de ultima zi a trimestrului actual.
 5. Ultimul pas este reprezentat de către calcularea (dacă nu a fost făcută deja contabilitatea) și raportarea impozitului către ANAF. Astfel, suma transferată spre noi va fi dedusă din impozit.

Pentru a raporta deducerea de 20% ce a reprezentat sponsorizările efectuate în 2022, va trebui să completați declarația 107 și să o depuneți la ANAF până în mijlocul lunii ianuarie 2025.

La Mental Health for Romania, avem 2 mari scopuri pentru anul curent: (1) să aducem educația pe tema mental health în cât mai multe licee din țară și (2) să extindem Harta Specialiștilor pentru a include cât mai mulți psihologi și psihiatri din țară. Pentru a reuși, avem nevoie de suport financiar.

Vrei să ajuți Mental Health for Romania să obțină fondurile necesare? O poți face foarte ușor prin crearea unei strângeri de fonduri dedicată cauzei noastre pe platforma Galantom.

Poți crea un fundraiser în mai multe moduri, de exemplu cu ocazia zilei tale de naștere („Dăruiește-ți ziua de naștere”, similar cu „birthday fundraisers” de pe Facebook), alergând un maraton pentru cauza noastră („Provocări sportive”) sau organizând ateliere/concerte/traininguri pro bono. Poți vedea aici un model de fundraiser.

Dacă dorești să ne ajuți pornind și tu un fundraiser, contactează un admin pe Galantom! Te putem ajuta cu informații și operarea platformei.

Mulțumim pentru sprijin! Dacă ai întrebări îți stăm la dispoziție pe: