Între liniște și haos

E liniște, liniște, liniște. Ascult atent pentru un moment, să răpesc orice ecou al urletelor unor dureri sfâșiate, dar nu se aude nici măcar vreun vacarm sufocat în depărtare. E dimineață și simt mângâierea dulce a soarelui ce pătrunde tiptil în cameră. 

Simți? De undeva din cutia toracică, inima se zbate spasmatic ca și cum ar vrea să evadeze din această celulă prea mică pentru ea. Tremură. Îmi spune ceva, dar nu pot s-o percep. În schimb, dau s-o mângâi, s-o alint, să știe că nu e singură în această luptă, dar… mă opresc. Vezi? În juru-i, hainele s-au înecat în propriul vin al inimii mele, acum uscat, iar vinovatele acestui fapt nu sunt altele decât brațele mele.

O altă față a depresiei

~ 3:38 dimineața ~
Stau pironită de soartă, cu ochi strălucitori rezemată de perete, fiind spectator al umbrelor diafane și a vocilor difuze ce nu încetează din a produce o hărmălaie amețitoare în capul meu. Corpul îmi tremură ușor, fiindu-i parcă frică de ceea ce urmează să se întâmple în interiorul meu. Stau așa de mai mult de o jumătate de oră fără să fii mișcat măcar privirea piezișă mai spre stânga. Nu mai suport starea asta indescriptibilă care mă face să îmi pierd mințile puțin câte puțin. Revin la realitate cu greu, făcând mișcări scurte și bruște voind să scap de tot infernul din mine.

10 octombrie 2020

„De mică am fost perfecționistă. Mereu îmi făceam temele. Îmi amintesc că în clasa întâi am uitat să îmi fac o temă la româna și m-a certat învățătoarea atât de rău încât îmi înghițeam lacrimile. Dacă băteam cu un deget pe masă, apoi trebuia să bat cu toate. Aveam ticuri nervoase. Dintotdeauna mi-a plăcut să învăț și să aflu lucruri noi, mereu am fost prietenoasă și extrovertită. Asta până când am început să fiu hărțuită de colegi prin clasele primare pentru felul în care arătam. Eu până atunci nu avusesem nicio problemă cu fizicul meu. Dar când am început să aud glume pe seama înălțimii mele, pe seama modului în care sunt eu construită, am început să mă gândesc „de ce râd de mine? Trebuie să arăt altfel?”.