Pierdut in labirintul de ganduri

Gânduri val-vârtej, greu de stăpânit și emoții ce par de neînfrânat apar la un moment dat în viața fiecăruia. Mintea noastră este complexă, asemănătoare unui labirint mai straniu de felul lui, care își schimbă forma odată cu trăirile noastre. Cel mai bine este ca atunci când simțim că ne adâncim tot mai tare în el să luăm o pauză de “moment” (durata acelui moment fiind determinate, de fapt, de nevoile și plăcerea fiecăruia) pentru a ne reculege și pentru a face pace cu propriile stări. 

Putem asemăna aceste stări, gânduri și sentimente cu un râu. Râul își are cursul său ce nu poate fi modificat. Așa și trăirile, nu pot fi oprite sau transformate cât ai bate din palme. Râul poate avea valuri și da peste, totuși asta nu îl face periculos. Acesta poate fi folosit în ajutorul nostru, iar eventualele pericole pot fi prevenite dacă se iau măsuri din timp, iar dacă apar anumite probleme, acestea pot fi rezolvate. Așa este și cu sentimentele noastre.

Scrisoarea 33

//Mi-aș dori să știu ce faci acum. Uneori mă gândesc că mi-ar plăcea mai mult să văd ce faci acum. Nu ar fi ca filmele și serialele pe care le văd de zeci de ori, mereu aceleași. Aș aștepta fiecare episod cu frică și nerăbdare, pentru că aș ști că e singurul serial pe care nu îl pot revedea sau pe care nu-l pot asculta pe fundal când, la opt seara, încep să șterg praful și să lustruiesc podelele. Nu știu de ce, mai nou, amân curățenia până când se înserează. Poate pentru că seara e cel mai dificil moment al zilei. E un răgaz de jumătate de oră – o oră, când mașinile parchează în curtea blocului, când metroul se golește și lumea ajunge acasă.