Aparițiile noastre în media

RepublikaNEWS

„Fiecare minte contează” în Dumbrava

Dumbrava, comuna din Prahova care anul trecut a obținut titlul de ,,Sat European de Tineret”, a organizat weekendul trecut primul atelier de sănătate mintală. În cadrul atelierului a fost invitată Ioana Tonceanu, voluntar al asociației Mental Health for Romania.

Curatorialist

Sufăr de anxietate: ce fac?

În luna septembrie, Mental Health for Romania, o organizație non-guvernamentală dedicată sănătății mintale în rândul tinerilor a lansat Harta Specialiștilor Mental Health for Romania. Maria Pascale, Dan Mirea și Larisa Dinu au lansat acest ONG în 2019 cu dorința de a crește conștientizarea față de tulburările mintale și să îmbunătățească accesul la serviciile de specialitate pentru cei care au nevoie.

Citește tot articolul

Dissolved Magazine

Interviu cu Mental Health for Romania: Cum e să fii un ONG care destigmatizează sănătatea psihică

Mi-aș fi dorit să se vorbească mai mult despre lupta noastră interioară dintre ce simțim și ce gândim, în dualitatea anxietății și depresiei atunci când eram eu la liceu. Să ne înțelegem, să nu mai stigmatizăm, să fie o normalitate să ai grijă de cum te simți și să știi mereu că poți avea încredere în cineva. Noi suntem cei care provenim din părinți traumatizați care…

În Bine

Cât vorbim despre sănătatea mintală în România? – Mental Health for Romania

Mental Health for România este o organizație condusă de tineri și dedicată sănătății mintale în rândul tinerilor. Am povestit puțin cu Dan Mirea, coordonator de proiecte, despre ce l-a determinat să se implice în asociație, despre cum își dorește să contribuie la crearea unui dialog în ceea ce privește sănătatea mintală la noi în țară și despre proiectele pe care le au deja în desfășurare.