Galeria
Concursului de Creație MHR
Aici poți vizualiza toate lucrările câștigătoare din cele 3 ediții ale Concursului de Creație MHR. Concursul încurajează exprimarea emoțiilor și experiențelor cu sănătatea mintală prin artă, aducând mai multă înțelegere asupra subiectului.
Melcul și-a astupat bine ochii cu ceară
Găsindu-și sursa de inspirație în alte forme de creație (cinematografie, respectiv literatură), lucrările „Nostalgia" și „Melcul și-a astupat bine ochii cu ceară" s-au articulat în jurul unei tematici de factură identitară. Experiențele și trăirile proprii se reflectă în personajele figurate în cele două lucrări. Solitudinea devine un laitmotiv pentru creația…
Citește toată descriereabasement
Când crezi că ești la capătul puterilor, o să îți iasă în cale un eveniment, o problemă care o să te stoarcă și mai mult de puterea pe care credeai că n-o mai ai.
Citește toată descrierea„A ajunge cal de poştă”
Lucrarea face parte dintr-o serie de lucrari ce continuă din punct de vedere ideatic lucrarea mea de licenţă ,„Zicatoarele", care ilustrează mai multe zicători prin intermediul cărora putem vedea modul de a gândi al societăţii româneşti. „A ajunge cal de poştă" se traduce prin a munci fără oprire. Pe lângă…
Citește toată descriereaNostalgia
Găsindu-și sursa de inspirație în alte forme de creație (cinematografie, respectiv literatură), lucrările „Nostalgia" și „Melcul și-a astupat bine ochii cu ceară" s-au articulat în jurul unei tematici de factură identitară. Experiențele și trăirile proprii se reflectă în personajele figurate în cele două lucrări. Solitudinea devine un laitmotiv pentru creația mea, pe care îl abordez din perspective multiple, explorând diverse instanțieri ale singurătății, asociate unor vârste și stări afective diferite. "Nostalgia" urmărește firul secvențializat introspecție-somn-vis-moarte și dorește să stimuleze în privitori manifestarea empatiei și să creeze un spațiu intim, al reflecției personale.
Citește toată descriereapovara
Lucrarea descrie momentul în care te gândești „să-i spun cum mă simt? Nu, că are și persoana asta greutățile ei. "De ce să o îngreunez cu problemele mele?". Am experimentat foarte des acest sentiment și am ajuns în situația în care am explodat și a trebuit să mă gândesc în primul rând la mine și la ce este cel mai bine pentru mine.
Citește toată descriereaO adunătura de neliniști frumoase
Cărticica de faţă este o încercare de a mă accepta si a mă iubi. E despre o perioadă în care m-am înstrăinat de mine atât de tare, încât am uitat ca viața e şi despre frumos. Să desenez a fost singura metodă pe care am găsit-o pentru a rămâne aici.…
Citește toată descriereaÎmbrățișându-mi copilul interior
Ilustrația asta a fost făcută pentru mine, pentru momentele în care n-am știut cum să mă iubesc şi cum să am grija de mine. Am desenat-o ca să îmi amintesc că sunt vrednică de dragoste şi că atunci când n-o să găsesc brațe care sa mă primească, ale mele vor fi mereu deschise pentru mine. Îmi doresc din inimă ca toți să reușim să îmbrățișăm copilul din noi.
Citește toată descriereaThought Vomit
Overthinking-ul și autosabotajul sunt printre principalele lucruri cu care mă confrunt de ani buni. „Thought Vomit” nu este despre înlăturarea gândurilor intruzive sau despre reprimarea lor, ci despre conștientizarea și identificarea sursei lor: poate atunci când erai copil cineva ți-a spus un lucru pe care ți l-ai însușit și care a…
Citește toată descrierea„DIVERSITY IS NOT A CRIME”
Ilustrația prezentă a fost concepută în urma apariției noului val de agresiuni asupra persoanelor comunității LGBTQIA+. Violența, fie ea de orice formă, trebuie combătută. Însă, în cautarea dreptății, nu trebuie pierdută din vedere vindecarea rănilor care ajung să macine ființa până în pragul neputinței. Această ilustrație comunică zbuciumul, dar mai…
Citește toată descriereaAmIAlone
Aici am incercat intr-adevar un stil nou de ilustraţie, graţie smudge-ului din photoshop şi am vrut sa transpun cumva sentimentul de singuratate pe care îl simţim chiar dacă suntem înconjuraţi de oameni în exact aceeaşi situaţie ca şi noi.
Citește toată descriereaOverthinking
Cred că titlul este destul de explicativ, dar intrarea creierului în overdrive, este (pentru mine cel putin) catalistul cel mai puternic care scoate la suprafaţă apatia, ideaţia suicidară, and all the other good stuff.
Citește toată descrierea„Schizophrenia”
Colajul încearcă să prezinte lumea interioară a unei persoane cu schizofrenie și în același timp anumite halucinații externe/interne, deliruri, ori experiențe. În același timp, voiam să exemplific prin imagini metaforice și un background blurry cât de multă alienare poate să simtă o asemenea persoană față de lumea înconjurătoare.
Citește toată descriereaShower thoughts
Both of these drawings are about my declining mental health when I was living in an unknown city alone, this one specifically is about the toll tinitus had on me.
Citește toată descriereaCel mai cuminte copil
„Ai fost un copil asa de cuminte" îmi spune mama când își aduce aminte de mine, de când eram mic. Da, eram cuminte, de frică să nu mă certe mama, care venea nervoasă de la serviciu; mâncam tot din farfurie, făceam curățenie pe biroul meu, ba chiar îmi ștergeam voma singur…
Citește toată descriereaSinking
Lucrarea „Sinking” e despre momentul când simţi că te scufunzi şi vezi doar în jos. Te pierzi printre oameni şi feţe şi te strânge pe interior. Şi tot ce vrei să faci este să plonjezi mai adânc.
Este realizată în acrilic și tuș, pe pânză, 40x40 cm.
Identitate
Proiectul „Identitate” constă în trei reprezentări pe pânză ale unor răspunsuri la traumă (fight, flight, freeze), fiecărei pânze atribuindu-se câte un personaj real, în prezent blocat în acel tip de răspuns, selectat printr-o etapă de interviu. Proiectul acesta este felul în care am ales să fac vizibile poveștile acestor persoane…
Citește toată descriereaSunt prins
Lucrarea „Sunt prins” dezvăluie stări și sentimente ale unei persoane acaparate de depresie. Concentrându-mă asupra propriilor mele experiențe din viață în care m-am lăsat „prinsă” în pânzele depresiei monstruoase, imaginea se înfățișează sub forma figurii unui tânăr, slăbit și sleit de puteri, de greutăți și tristeți. Poziția ghemuită, ca în…
Citește toată descriereaCare for mind
Lucrarea „Care for mind" ilustrează omul în încercarea de a trece peste multitudinea anxietăţilor din viaţa de zi cu zi, prin practicarea unei poziţii de yoga, child pose. Practicând această tehnică, corpul şi mintea se relaxează, asigurând o dezvoltare armonioasă. Aşadar, lucrarea reprezintă un îndemn la grija de sănătate mintală.
Citește toată descriereaFemeia trezită și Uniunea
Femeia trezită - Redescoperirea și integrarea unei părți feminine care poartă o înţelepciune străveche.
Citește toată descrierea