Psihedelice: istoric, cercetare și posibile roluri în psihiatrie

Substanțele psihedelice sunt substanțe psihoactive care modifică modul în care gândim, în care percepem lumea și starea de conștiință, în principal prin acțiunea lor asupra sistemului serotonergic. Cu siguranță că ați auzit de LSD (acid dietilamidolisergic), psilocibină sau ayehuasca, iar dacă nu, vă povestim noi în episodul de luna aceasta.

Mind Foundation
Unimind (academic journal clubs)
Studiu clinic menționat în episod în care se compară eficacitatea psilocibinei, comparativ cu antidepresivele escitalopram (Cipralex), în contextul depresiei

Ascultă episoadele pe

Alte episoade

Depresie – de la cum o măsurăm la rolul apropiaților

Dacă vrei să înveți mai multe despre depresie, cum se măsoară, care sunt factorii de risc și despre opțiunile de tratament, dar și dacă vrei să afli cum poți susține un apropiat care se confruntă cu depresia, acest episod este pentru tine.

Episodul de luna aceasta adresează depresia, cea mai prevalentă tulburare psihică.

Ascultă podcastul

De vorbă cu un psiholog

“De vorba cu un psiholog” este un episod informativ, dar cald despre profesia de psiholog și ce presupune ea. Larisa Dinu si Rodica Afrăsinei sunt absolvente ale facultății de psihologie, care au ales specializări diferite. Larisa este cercetător în domeniu, iar Rodica Afrăsinei este consilier în dezvoltare personală.

Ascultă podcastul