Proiecte

Harta Specialiștilor MHR

Prin harta noastră, sperăm să facem procesul găsirii unui specialist mai accesibil pentru toată lumea! Platforma dispune de numeroase filtre interactive, precum filtre pentru:

  • reduceri și gratuitate
  • experiență și deschidere față de comunitatea LGBT
  • experiență pe tulburări și cu diferite grupuri vulnerabile
  • opțiuni de servicii online și la telefon
  • specialiști care oferă o primă ședință gratuită

Hai să aducem
Sănătatea Mintală în Școli

În toamna anului 2021 am dat startul proiectului “Hai să aducem sănătatea mintală în școli”, în cadrul căruia voluntarii Mental Health for Romania țin workshopuri despre sănătatea mintală în licee din toată țara.

 

Workshopurile, concepute de cercetători în domeniile psihologiei și psihiatriei, îi învață pe elevi cum să identifice cele mai comune tulburări mintale, unde și cum pot cere ajutor și cum îi pot susține pe cei apropiați.

Ulterior, psihologii care asistă la workshopuri pot prelua materialele și ține aceste workshopuri în liceul lor.

Blog & Podcast

Încercăm să oferim articole și podcast-uri cât mai variate – conținut informativ, interviuri, experiențe personale, sugestii de filme și cărți pe tematica mental health.

Ai o poveste pe care vrei să o împărtășești prin blogul sau podcast-ul nostru?

Cercetare

Dorim să înțelegem mai bine cu ce se confruntă românii în materie de sănătate mintală, cum este privit acest subiect în țară, precum și cât de pregătit este sistemul de sănătate din România.

Facem acest lucruri în 2 moduri: căutând și analizând studii existente, precum și desfășurând propriile noastre studii. În 2021, am desfășurat primul studiu propriu axat pe sănătatea mintală a studenților din România, cu 1300 participanți din toată țara.

Scopul acestor cercetări este să ne informăm atât pe noi, pentru a ne îmbunătăți activitatea, cât și pe urmăritorii noștri.

Concursul de creație MHR

Arta este adesea lăudată pentru felul în care ne face să canalizăm emoțiile pe care altfel ne-ar fi greu să le exprimăm. Noi credem că orice formă de artă care se leagă de sănătatea mintală poate aduce mai multă înțelegere asupra trăirilor persoanelor afectate de tulburări și mai multă conștientizare asupra subiectului.

Din acest motiv, am lansat în 2020 Concursul de Creație Mental Health for Romania, la care au fost înscrise până acum peste 500 de lucrări.